تحولات منطقه

وزیر خارجه دولت موقت لبنان درباره پیامدهای ابقای آورگان سوری در شرایط سخت هشدار داد.

هشدار بیروت درباره پیامدهای ابقای آوارگان سوری در لبنان
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه دولت موقت لبنان  در نشست اخیر ائتلاف آمریکایی موسوم به ائتلاف ضد داعش در ریاض اعلام کرد که لبنان به عنوان کشوری که همواره حامی آزادی‌ها بوده و  به همزیستی مسالمت آمیز مولفه‌های مختلف شهرت دارد به دلیل موقعیت جغرافیایی خود و مرزهای مشترک با سوریه، در جنگ با داعش مشارکت داشت و در شکست این گروه تکفیری سهیم بوده است.

عبدالله بوحبیب تصریح کرد: لبنان به لطف تلاش‌های مقامات نظامی و امنیتی از جمله فرماندهی ارتش لبنان و نیز به لطف تبادل اطلاعات در سرویس اطلاعاتی، تجربیات موفقیت آمیز با  کشورهای دوست توانست شبکه‌های داعش را منهدم کند، اعضای آن را دستگیر کند و مورد بازخواست قرار دهد. همچنین توانست هسته‌های گروه تروریستی داعش  را افشا کند و آن را از نظر نظامی شکست دهد.

 وی در ادامه افزود:  لبنان همچنین اقدامات قانونی و مقرراتی را برای جلوگیری از تامین مالی این شبکه‌های تروریستی، قطع منابع مالی، مادی و فعالیت‌های بانکی آنها و تشدید کنترل مرزهای خود برای جلوگیری از نفوذ نظامیان تروریست به خاک خود اتخاذ کرده است.

وزیر خارجه دولت موقت لبنان تصریح کرد که ما همچنین باید برای جلوگیری از ظهور مجدد داعش یا گروه تروریستی دیگر تلاش کنیم.  

 وی ادامه داد: لازم به ذکر است که ادامه سیاست حفظ  آوارگان سوری که تعداد آنها به ۲ میلیون نفر رسیده است و به طور ویژه در شمال و شرق لبنان و در شرایط سخت  و ناگوار ساکن هستند، جذب آنها را توسط تروریست‌ها تسهیل می‌کند و آنها را به بمب ساعتی و هسته‌های فعالی تبدیل می‌کند که امنیت و ثبات را چه در مکان‌هایی که آوارگان ساکن هستند یا حتی در نقاط فقیرنشین که میزبان این آوارگان هستند، تهدید می‌کند.

بو حبیب اعلام کرد: جنگ علیه داعش پایان نیافته است. ما هنوز چالش پایان دادن به ویرانی‌های حاصل از   آن را داریم که از کشوری به کشور دیگر و از قاره‌ای به قاره دیگر، به ویژه در آفریقا و آسیای مرکزی گسترش یافته‌اند. علاوه بر این مناطق تحت کنترل داعش باید آزاد شوند و آوارگان عراق و سوریه در امنیت به کشور خود برگردند و این امر  نیازمند برقراری ثبات، پیشرفت و زندگی در این مناطق در یک جدول زمانی مشخص است.

ائتلاف جهانی موسوم به ائتلاف ضد داعش به سرکردگی آمریکا که در سپتامبر ۲۰۱۴ با مشارکت ۸۵ کشور تشکیل شده است، در ۸ ژوئن جاری، در سطح وزیران خارجه در ریاض گردهم آمدند تا در مورد پیشرفت‌های حاصل شده علیه داعش گفتگو کنند. این نشست با حضور بیش از ۳۰ وزیر خارجه از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، منطقه، اروپا، و چندین سازمان از جمله اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب، پلیس اینترپل، ناتو و مجموعه کشورهای ساحل و صحرای آفریقا برگزار شد.

پیش از این « بسام مولوی» وزیر کشور دولت موقت لبنان اعلام کرد که درباره پرونده آوارگان سوری ما در هماهنگی مستقیم با کانال‌های امنیتی ومدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان که تاکنون دو بار به سوریه سفر کرده، هستیم تا روند بازگشت آوارگان سوری از سر گرفته شود و به زودی روند بازگشت داوطلبانه آنها شروع می‌شود.

وی تصریح کرد، مقامات سوریه درخواست کرده‌اند تا کار امنیتی با اقدامات سیاسی همراه باشد و کمیته وزیران لبنان هیئتی را تشکیل داده که به زودی به سوریه سفر خواهند کرد و احتمالا وزیر خارجه و وزیر امور اجتماعی در کنار نماینده وزارت کشور در این هیئت حضور داشته باشند.

درحالی که اواخر ۲۰۲۲ اولین مرحله طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری از لبنان وارد فاز اجرایی شده و طی آن ۲ گروه از آنها در امنیت کامل و در میان استقبال مقامات سوری به کشورشان برگشتند و تحت حمایت قرار گرفتند، تحرکاتی که سازمان ملل با همکاری غرب و برخی طرف‌های داخلی لبنان انجام داده مانع از تکمیل این طرح می‌شود.

کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل و نمایندگی آن در لبنان بارها اعلام کرده که با بازگشت آوارگان سوری مخالف است. این کمیساریا و همچنین دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بیانیه‌های هشدارآمیزی نیز با این مضمون که «سوریه برای بازگشت آوارگان، امن نیست» صادر کرده و در تلاش برای تحریک پناهجویان سوری به ماندن در لبنان هستند. «عباس ابراهیم» مدیرکل اداره امنیت عمومی لبنان نیز در این زمینه هشدار داد، طرف‌های بین‌المللی به دنبال ادغام آوارگان سوری در کشورهای میزبان هستند و می‌ترسیم که این اتفاق در لبنان نیز بیافتد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.